Norssi Roomassa

Norssi Roomassa

maanantai 11. toukokuuta 2015

Viimeinen päivä

Viimeinen päivä alkaa väsynein ja haikein tunnelmin. Aamulla pakkasimme tavarat matkalaukkuihin, kun laukut oli pakattu jätimme vielä hotellihuoneen siivoojalle kiitokseksi dippiä.

Kokoonnuimme vielä klo 11.00 ja lähdimme vielä läheiselle Santa Maria Maggiore kirkolle. Santa Maria Maggiore on yksi Rooman neljästä suuresta varhaiskristillisestä basilikasta, Basilika oli ensimmäinen kristillisen maailman Neitsyt Marialle omistetuista kirkoista, ja sen tarkoituksena oli kääntää pakanallinen palvonta kristilliseen Marian kulttiin.


Katolisen legendan mukaan lapseton senaattori Giovanni Patricio ja hänen vaimonsa lahjoittivat omaisuutensa kirkolle, jonka jälkeen Neitsyt Maria ilmestyi senaattorille ja paavi Liberiukselle ja käski heidän rakentaa hänelle omistettu kirkko paikkaan, johon sataisi lunta. Keskellä kesää juuri tähän paikkaan satoi lunta ja kirkko rakennettiin siihen paikkaan.

Kirkon jälkeen saimme loppupäivän vapaata, siihen asti kun lähdimme klo 16.00 Rooman lentokentälle kohti kotia. Rooman lentokenttä oli aika sekaisin, sillä kolme päivää sitten sielä oli syttynyt tulipalo. Terminaali oli osittain suljettu, ilmaisia vesipulloja jaettiin palaneen käryn takia. Päästyämme koneeseen olimme kaikki erittäin väsyneitä, matka menikin nukkuessa. Saavuimme Helsinki-Vantaan lentokentälle klo 00.05, bussimme Tampereelle lähti 1.30 ja saavuimme Tampereelle noin klo 3.40. Äitienpäivä menikin nukkuessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti