Norssi Roomassa

Norssi Roomassa

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Neljäs päivä

Lähdettyämme normaalia aikaisemmin matkaan. Tarkoituksenamme oli nähdä Oulun norssilaiset, jotka ovat myös matkalla Roomassa. Mutta kuitenkaan emme kohdanneet toisiamme. Menimme Vila Lanteen Suomen instuuttiin.  Villa Lante al Gianicolo on Roomassa Gianicolo-kukkulalla sijaitseva renessanssihuvila, joka on valmistunut vuonna 1531. Kukkalalta avautuu henkeä salpaavat maisevat Rooman yläpuolella, joka pysäyttää. Se maisema täytyy itseä kokea!!!

Seuraava kohteena oli Santa Maria in Trastevere kirkko. Joka on ensimmäinen kirkko, joka on omistettu Neitsyt Marialle. Kirkon katto herätti erityistä huomiota, sillä katto oli kullattu lehtikullalla kokonaisvaltaisesti. Pidimme tässä vaiheessa ruokatauon. Ravintolassa näimme kuinka yhtäkkiä kamerat alkoivat pyörimään ympärillämme. Taisimme osua keskelle televiso-ohjelman kuvauksia. 


Kuljettuamme metrolla edes takaisin löysimme Villa Glulia etruskimuseon. Museo oli todella mielenkiintoinen esimerkiksi etruskien kieltä ei vielä tänäpäivänäkään pystytä ymmärtämään. Etruskit olivat kansa muinaisessa Italiassa. He ovat kehittäneet mm. peilin ja välineen karvojen poistoon. 
Museosta lähdimme kohti hotellia tai valinnaisesti kiertelemään kaupunkia. Olemme huomanneet kuinka Roomassa voi käydä mitä vain, vaikka taivaasta tipahtaen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti