Norssi Roomassa

Norssi Roomassa

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Kolmas päivä

Päivä alkoi tutulla aamiaisella. Sieltä lähdimme kohti metroa ja Forum Romanuimia. Matkalla ihmittelimme miksi kaduille on kokoontunut paljon ihmisiä ja poliiseja on kaikkialla. Ihmiset olivat mielenosoittajia, opettajia ja oppilaita jotka mielenosottivat koulujen rahabudjettien takia. Tämä oli erikoinen sattuma.

Forum Romanuimi oli muinaisen Rooman ydinalue, jonka ympärille kaupunki ajan myötä kehittyi. Forum oli Rooman poliittisen vallan keskus ja siellä käytiin oikeutta, hallinnoitiin, harjoitettiin kauppaa, uskonnollisia menoja. Kävelimme myös Palatinus-kukkulalle, josta oli hienot näkymät.

 Lounastauon jälkeen kävelimme Trajanuksen halleille, joka kuuluvat antiikin ajan ihmeisiin ja ovat olleet mallina nykyajan ostoskeskuksille. Tämän jälkeen saimme shoppailuaikaa jonka vietimme Via Corsolla, joka on pitkä ostoskatu. 




Vapaa-ajan jälkeen menimme päivän viimeiselle etapille Pantheonille, joka on parhaiten säilynyt antiikinaikainen monumentti Roomassa. Se on kaikkien Jumalten temppeli ja sinne on haudattu esimerkeksi Rafaello Sant. Pantheonin jälkeen saimme jäädä sen läheisyyteen kiertelemään kauppoja. Vaihderikkaan loppuillan jälkeen selvisimme kaikki takaisin hotellille. Finito!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti